Skip to main content
Theo Schippers

Theo Schippers

Penningmeester

Adviseur RAMS en risico’s, Antea Group afdeling Asset Management

Drijfveren

Samenwerking, ideeën en theorieën uitwisselen is de kern van een kennisvereniging zoals de NVRB. Binnen de NVRB spreek ik graag met personen uit een ander vakgebied dan ik. Zelf werk ik aan risicoanalyses in de infrastructuur sector, maar werkt dit in de offshore of de kernindustrie? Interessante vragen die ik binnen de NVRB beantwoord kan krijgen.

Risico’s

Risico’s komen in verschillende soorten voor, de kern blijft altijd een oorzaak en een gevolg. Persoonlijk vind ik het erg interessant wat je tegen deze risico’s kan doen. Welke preventieve en correctieve maatregelen zijn mogelijk? Welke maatregelen geef je prioriteit?

Bedrijfszekerheid

Bedrijfszekerheid gaat over het uitblijven van storingen in een systeem. Een belangrijk punt hierbij is het opmerken van een storing, een deel van de systemen die ik analyseer geven niet direct een storing aan. Deze storing zal via een inspectie opgemerkt moeten worden. Maar hoe vaak ga je dan inspecteren? Wat is de invloed op de bedrijfszekerheid? Bedrijfszekerheid is dus een centraal onderdeel in asset management.