Skip to main content

Brandveiligheid - Van data naar veiligheid (Fugro - Blaeulaan 60A, 3528 AD Utrecht) - 18juni

Gaat niet door! Uitgesteld tot nader orde.

Brand ToggleMap3D

18:00 uur tot 21:00 uur

 

Kantoor Fugro (Blaeulaan 60A, Utrecht)

 

Wereldwijd komt steeds meer data beschikbaar. Door deze data slim in te zetten kan dit bijdragen aan het verhogen van de veiligheid. Deze avond worden er twee presentaties gehouden waarbij hier voorbeelden van worden gegeven.

Programma:

18.00 uur          Ontvangst met koffie en broodjes

19:00 uur          Presentatie door Tom van der Meer

19:45 uur          Pauze

20:00 uur          Presentatie door Melina de Boer

20:45 uur          Afsluiting

De eerste presentatie wordt gehouden door Tom van der Meer. Hij is recent aan de TUDelft afgestudeerd op het onderwerp hoe de brandweer gebruik kan maken van geografische data bij het bestrijden van branden. Moderne gebouwen brengen uitdagingen met zich mee voor de brandweer. Ze zijn relatief complex en kunststof bouwmaterialen zorgen voor sterke rookontwikkeling. Dit was eerder dit jaar ook te zien bij de gebouwbranden in de appartementencomplexen aan de Marshalllaan in Utrecht en de Schoolstraat in Hilversum: door sterke rookontwikkeling werd direct opgeschaald naar GRIP 1. In dit soort situaties is een informatiegestuurde inzet effectiever en veiliger. Digitale operationele informatie kan de brandweer helpen om complexe gebouwen te verkennen en vorderingen van de inzet bij te houden. In het kader van zijn thesis voor de MSc GIMA heeft hij ToggleMaps ontwikkeld, dit is een statisch interface-ontwerp die 3D en 2D kaarten combineert.

De tweede presentatie wordt gehouden door Melina de Boer. Zij werkt bij het Instituut Fysieke Veiligheid. De presentatie gaat in op de landelijke ontwikkelingen op het geo gebied voor de veiligheidsregio’s. Geo4oov het landelijke dataportaal van de veiligheidsregio’s. Dit dataportaal verzamelt en verrijkt data voor de veiligheidsregio’s zodat de data past bij de werkprocessen van de veiligheidsregio. Een voorbeeld hiervan is de kernregistratie objecten welke in een registratie een aantal (basis)registraties worden samengevoegd tot een informatieproduct voor de veiligheidsregio’s. Tevens zal ze iets vertellen over de ontwikkelingen rond het InformatieModel Digitale BereikbaarheidsKaart (IMDBK). Dit informatiemodel is inmiddels al zo’n 10 jaar oud en wordt om die reden flink geüpdatet.

U bent van harte welkom om bij deze avond aanwezig te zijn. U kunt zich tot vrijdag 14 juni aanmelden door op onderstaande button te klickken, of een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deelname aan deze lezingenavond is kosteloos voor leden en introducees.

Namens de NVRB,

Bas van Schie en Ben Rijneveld

 http://www.gdmc.nl/publications/2018/MSc_thesis_Tom_van_der_Meer.pdf

Locatie: Fugro (Blaeulaan 60A, Utrecht)

Informatie

Datum 18-06-2019
Sluitingsdatum 18-06-2019
Max. deelnemers Onbeperkt
Locatie Fugro (Blaeulaan 60A, Utrecht)