Kritieke infrastructuur - Elektriciteitsnet

Vanavond zullen twee lezingen worden gegeven binnen het kader kritieke infrastructuur
Voor degenen die fysiek aanwezig zijn, is er vanaf 18 uur inloop met een broodje. Degenen die online mee doen, kunnen om 18:40 inschakelen via Teams, zodat we om 18:45 kunnen beginnen:

  • 18:45 - 19:30: Beheer en onderhoud van elektriciteitsnetten - Stedin 
  • 19:45 - 20:30: Projectrisicomanagement voor aanleg van off-shore windparken - Tennet

Deze editie toegespitst op de bedrijfszekerheid en toekomstbestendigheid van ons elektriciteitsnet. Wat is het effect van de aanstaande energietransitie (van gas naar elektrisch) voor het beheer en onderhoud van de elektriciteitsnetten (van Stedin)? Hoe worden risico's gemanaged bij grote projecten van windparken bij Tennet?

Het beloofd een zeer boeiende avond te worden, met een zeer relevant onderwerp.  

Tennet - Anton van Rosmalen

Tennet vervult een sleutelrol in het systeem van elektriciteitsvoorziening, Het hoogspanningsnet van Tennet vormt de schakel tussen energieproductie en de regionale en lokale distributienetten. Nieuwe vormen van elektriciteitsproductie, zoals grote windparken op zee, zorgen voor nieuwe uitdagingen om deze elektriciteit "aan land" te krijgen, en aangesloten op  het hoogspanningsnet. Binnen de realisatieprojecten van deze projecten is goed risicomanagement cruciaal. Deze avond zal Anton praten over probabilistisch risicomanagement binnen grote projecten bij Tennet.

 

Stedin - Martin Deursing

Elektriciteitsproductie en vraag

Stedin staat als netbeheerder voor grote uitdagingen. De vraag naar elektriciteit neemt flink toe door elektrisch vervoer, maar ook het (lokaal) opwekken van elektriciteit (veelal middels zon en wind) stijgt flink. Naast al die uitbreiding zijn er ook de nodige assets welke het einde van hun levensduur bereiken. De hoeveelheid werk om te verzetten is gigantisch, maar hoe doe je dat met zo min mogelijk risico?

Iedereen, zowel consumenten als bedrijven, rekenen erop dat het elektriciteitsnet het doet. Om aan die verwachting te kunnen voldoen is veel redundant uitgevoerd. Maar hoever moet je daar in gaan? Eén terugvalmogelijkheid, of meer? En tegen welke kosten? Qua risico’s en betrouwbaarheid zijn het daardoor interessante tijden voor netbeheerders als Stedin.

Informatie

Datum 15-09-2020 18:00
Einddatum 15-09-2020 21:00
Max. deelnemers 36
Aantal plaatsen 3
Sluitingsdatum 15-09-2020
Prijs per persoon gratis
Locatie Rotterdam - Engels Conference Centre (Groot Handelsgebouw), Stationsplein 45,
3
Wij accepteren geen inschrijvingen meer

Contact

NVRB secretariaat

Jochem Caspers

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


COPYRIGHT © NVRB