Skip to main content

ALV en Forensic Engineering & Beoordeling van grote publieke gebouwen

GarageEindhoven

Forensic Engineering en beoordelen van publieke gebouwen (vooraf ALV)

 

Op 22 februari wordt er een lezingenavond georganiseerd over constructieve veiligheid. In twee lezingen wordt er ingegaan op  de constructieve veiligheid van publieke gebouwen. Eerst zal worden besproken hoe constructieve veiligheid volgens de geldende normen (NTA 8790) worden getoetst. Dan zullen aan de hand van concrete voorbeelden incidenten worden besproken waarbij constructieve veiligheid in het geding was. 

De lezingen worden verzorgd door sprekers van TNO (Huibert Borsje) en ABT (Rudi Roijakkers). 

Programma

18:00 - 18:15 Inloop met koffie
18:15 - 19:00 Algemene ledenvergadering

Start lezingenavond 

19:00 - 19:30 Pauze met broodjes
19:30 - 20:00 Eerste spreker (Rudi Roijakkers)
20:00 - 20:30 Tweede spreker (Huibert Borsje)
20:30 - 21:00 Discussie (o.b.v. stellingen)

Forensic engineering

Forensic engineering betreft onderzoek naar de oorzaak van het falen van constructies. In deze lezing wordt eers, vanuit de eigen praktijkervaring, ingegaan op de wijze van uitvoeren van dergelijke onderzoek. Dat is namelijk een vak voor specialisten.

Daarna worden enkele praktijkgevallen behandeld waarbij het onderzoek leidde tot de vraag “Wat zijn nu, met de binnen deze case opgedane kennis, de risico’s voor andere gebouwen?”.

Huibert Borsje

Huibert Borsje

Huibert is in 1988 afgestudeerd aan de TU Delft op het gebied van betonschade. Na enkele jaren bij een betonschade adviesbureau te hebben gewerkt is hij in 1993 overgestapt naar TNO. Daar houdt hij zich sindsdien bezig met het uitvoeren van onderzoek naar de oorzaak van het falen van constructies. Enkele voorbeelden daarvan zijn de instorting van het dak van de uitbreiding van de Grolsch Veste en de gedeeltelijke instorting van de parkeergarage in Eindhoven

Na verloop van tijd is hij zich gaan specialiseren in het scenariodenken als onderdeel van schadeonderzoek, zoals dat ook wordt uitgevoerd bij politieonderzoek. Inmiddels heeft hij het schadeonderzoek doorontwikkeld tot echte “forensic engineering” en deelt hij die opgedane kennis via lezingen en gastcolleges.

Informatie

Datum 22-02-2024
Einddatum 22-02-2024
Sluitingsdatum 23-02-2024
Max. deelnemers 40
Aantal plaatsen 22
Prijs per persoon gratis
Locatie Congrescentrum De Vereeniging - Utrecht, Mariaplaats 14