Bas van Schie

Bas van Schie

Voorzitter Programma Commissie

Drijfveren:

Het bij elkaar brengen van verschillende vakgebieden om van elkaar te leren spreekt me heel erg aan. Daarnaast verbinden we theorie met praktijk, doordat zowel universiteiten als overheidsinstellingen en bedrijven verbonden zijn aan de NVRB. Ik vind het fijn dat ik bij kan dragen aan het creëren van een platform hiervoor.

Risico’s:

Bij risico’s draait alles om de juiste afweging maken op basis van de juiste informatie. Echter speelt er nog meer: mensen een gevoel geven bij de grootte van een risico. Vaak zie je dat er op de verkeerde risico’s gestuurd wordt, omdat organisaties een onvolledige informatie hebben of een verkeerd ‘gevoel’ bij het risico. Door bewustwording te creëren van risicogroottes kunnen de juiste risicogestuurde besluiten genomen worden.

Bedrijfszekerheid:

Een goede risico-inschatting leidt tot een optimale bedrijfszekerheid. Het effect van menselijk handelen op bedrijfszekerheid is echter vaak onderbelicht in de technische modellen. Het goed modelleren hiervan vormt een grote uitdaging in berijfszekerheidsanalyses.


Contact

NVRB-secretariaat
p/a Bart Strijker
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


COPYRIGHT © NVRB