Kritieke Infrastructuur - beheer van elektriciteitsnet

Locatie

Op 15 september organiseerde de NVRB een kennissessie over kritieke infrastructuur. Er werd hierbij gefocust op het beheer van elektriciteitsnetten. De lezingen werden gegeven vanuit het groot handelsgebouw in Rotterdam en konden vanuit de luie stoel coronaproof mee te beleven. Ook terugkijken kan nog, via deze link: Webinar lezingen kritieke infrastructuur .

Stedin

 

Eerste lezing: Uitdagingen netbeheerder om aan betrouwbaarheid en stabiliteitseisen te blijven voldoen terwijl ten gevolge van de verwachte energietransitie zowel aan de leverancierskant- als aan de gebruikerskant grote wijzigingen zullen plaatsvinden. Martin Deuring vertelde over de uitdagingen waar netbeheerder Stedin zich in de toekomst voor gesteld ziet. Met hoge eisen aan de bedrijfszekerheid, hoge investeringskosten, toenemende capaciteitsvraag en sterk veranderend gebruik van het elektriciteitsnet is het een grote puzzel om iedereen ook in de toekomst van energie te voorzien. 

Tennet

Tweede lezing vanavond over projectrisicomanagement. Anton van Rosmalen vertelde over het professionaliseringstraject bij TenneT op het gebied van projectrisicomanagement van projecten voor het transportnetwerk. Aan de hand van concrete voorbeelden werd de toegevoegde waarde van projectrisicomanagement op het vlak van financiële- en planningsrisico's zichtbaar gemaakt. Aansprekend om te tonen en begrijpen hoe risicomanagement waarde brengt in de Kritieke Infrastructuur van Nederland.

Contact

NVRB-secretariaat
p/a Bart Strijker
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

COPYRIGHT © NVRB 2020