Wat is NVRB..

De NVRB is hèt kennisplatform voor risicoanalyse en bedrijfszekerheid. De vereniging organiseert elk jaar diverse interactieve avondbijeenkomsten met een inleiding door professionals in het vakgebied.
Met onze website én onze papieren nieuwsbrief informeren wij onze leden en de buitenwereld over het wel en wee in risicoland...

 

Wat doet de NVRB?

De papieren nieuwsbrief (alleen voor leden) bevat opiniërende artikelen. De nieuwsberichten, een door een lid geschreven column, een inleiding op een promotieonderzoek, en het estafetteartikel “De Pen” staan zowel in de nieuwsbrief als op de website.

Recent behandelden wij in onze bijeenkomsten:

  • de wederzijdse invloed van ruimtelijke ordening en externe veiligheid,
  • ongevallenonderzoek in de procesindustrie,
  • soft reliability (klantenklachten als gevolg van een mismatch tussen klantenwensen en product performance).

Naast het deelnemen aan avondbijeenkomsten, kunnen onze leden regelmatig op excursie naar een projectlocatie waar risico- en/of bedrijfszekerheidsanalyse een thema is.

Paradepaardje van de  vereniging is de Universiteitendag welke samen met het Genootschap voor Risicomanagement  wordt georganiseerd. Op deze dag worden awards uitgereikt aan de beste afstudeerder, het beste bedrijf en het beste oeuvre op het gebied van risicoanalyse en bedrijfszekerheid.

Tenslotte organiseert de NVRB met IPMA-NL en RISNET het tweejaarlijkse Congres Risicomanagement.